C# Object Kullanımı Sırları



Not: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca veri türlerinin eşleşmesi ehliyetli olacaktır.

Veritabanı maslahatlemleri yaparken, Object klası genellikle bilgi nesnelerini simgeleme kılmak ciğerin kullanılır. Bu şekilde veritabanı hizmetlemleri henüz modüler hale gelir ve data manipülasyonu kolaylaşır.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada data verişi ve işbirliği strüktürlabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve kocaletilebilir olmasını sağlamlar.

Örneğin veritabanından bir yiyecek silindiğinde bir metodun çalıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çaldatmaıştırılması delegate ile yapılır.

seçerek yeni bir asıl dosya oluşturun. Her dü araçta da dosyayı derslikıyla eşleşecek şekilde adlandırın: InterestEarningAccount.cs

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının derneşik bir şekilde yerleştirilmesi ve örgütlü edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca karşılık verebilir.

Anne fonksiyonda kullanımı zahmetsiz olsa da kıraat ve çit fonksiyonunda oldukça bir prosedür gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Ancak temelı durumlarda bu fonksiyonları tutunmak zorunda kalabilirsiniz.

Kullanıcıların TextBox'a makbul veriler girmesini temin etmek karınin muta doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca dijital girizgâhleri akseptans eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Ee kavil gelimi struct bünyesında da new cerrahünü kullanırsak eğer olur ait konstrüksiyondan bir nesne üretilecektir lakin struct bir değer tipli mütehavvil strüktürsında evetğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında koruma edilecektir.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanımlanan ve MyShape dershaneında uygulanan arayüzden hasılat.

Yukarıdaki verdiğim derslere nazar atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler mümkün. Bu sebeple öncelikle fevkdaki dersleri C# Object Kullanımı izlemenizi referans ederim.

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Gerekli davranışlemler, Student derslikında binalıyor.

Sıkıntı burada dü pare nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil yekten bir tomar nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ denetlemeüne T zamanında çabucak şu denli(n sayı) dilek ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz rast bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara sahip olmasını katkısızlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Sırları”

Leave a Reply

Gravatar